RSS
Prima Pagina
Contact
Harta
 
 
Declaratie

Declaraţia reprezentanţilor societăţii civile cu privire la evoluţia situaţiei în raioanele de est ale Republicii Moldova

Declaraţiea unui grup de reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la modalitatea de depasire a crizei politice

 

Observator

Observatorul Naţional în domeniul învăţămîntului profesional din Republica Moldova
Observatorul Naţional în domeniul învăţămîntului profesional din Republica Moldova face parte din reţeaua internaţională a centrelor de monitorizare din domeniul învăţământului profesional şi a fost înfiinţat de către Fundaţia Europeană de Formare Profesională (European Training Foundation) pentru ţările din Comunitatea Statelor Independente şi Mongolia.

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Anunţuri
10.07.2017, 16:26
Institutul de Politici Publice solicită oferte pentru servicii de redactare, machetare și tipărire
Cerere de ofertă pentru servicii de redactare, machetare și tipărire, aici
09.06.2017, 08:36
Institutul de Politici Publice (IPP) din Republica Moldova anunță concurs de selectare a companiilor de prestare a serviciilor de machetare și tipărire a unui raport despre experiențele internaționale de implementare a activității polițienești comunitare (APC)
Anunțul integral
08.06.2017, 12:09
Instituția privată Institutul de Politici Publice anunță concurs repetat de selectare a unei companii (persoană juridică) pentru realizarea unui film documentar dedicat bunelor practici europene de aplicare al conceptului de activitate polițienească bazată pe necesitățile comunității.
Data limită vineri, 23 iunie 2017
Detalii: Anunţuri
Evenimente
03.07.2017, 15:03
Încă trei localități au creat Consilii de securitate comunitară
Reprezentanții poliției, administrațiilor publice locale și societății civile din încă trei localități - Comrat, Ungheni și opt sate din raionul Cahul, au creat Consilii de securitate comunitară. Parteneriatele formate vin să creeze o relație de colaborare între poliție și comunitate bazate pe comunicare în dublu sens, fiind exprimate atât punctul de vedere al politiei cat și al comunității despre căile de îmbunătățire a climatului de ordine și siguranța.
07.06.2017, 14:39
Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din orașul Hîncești
Crearea parteneriatului între poliție și comunitate va spori siguranța publică în orașul nostru, a declarat primarul orașului Hîncești, Alexandru Botnari, în cadrul primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din orașul Hîncești, desfășurată astăzi 7 iunie, curent. La eveniment au participat reprezentanții poliției, administrațiilor publice locale, organizațiilor non-guvernamentale, etc.
25.05.2017, 13:26
Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din Sîngerei
Institutul de Politici Publice în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al MAI, realizează pe parcursul anilor 2017-2018 proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”, care are drept obiectiv consolidarea securităţii comunitare prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească comunitară.
19.05.2017, 16:29
A fost creat Consiliul de securitate comunitară în Otaci
14.01.2014, 10:48
Prezentarea publică a Studiului „Raporturile dintre Curtea de Conturi și organele de drept”
Chișinău, 14 decembrie. Autoritățile ce irosesc banii publici pot fi disciplinate printr-o strânsă colaborare între auditori și reprezentanții organelor de drept. Această concluzie a fost enunțată sâmbătă, 14 decembrie, în cadrul prezentării publice a Studiului „Raporturile dintre Curtea de Conturi și organele de drept”, elaborat de Institutul de Politici Publice.   Potrivit autorului studiului, expertul în drept financiar, Petru Balan, „relația de colaborare dintre Instituția Supremă de Audit și organele de drept, din punct de vedere normativ, este una bună,
Detalii: Evenimente / Evenimente la proiectul recomandările CC
Proiecte
01.02.2017, 11:50
Proiectul "Consolidarea colectivităţilor şcolare: creşterea rolului părinţilor şi comunităților în guvernarea educaţiei"
Scopul proiectului: Creşterea rolului părinţilor, comunităţilor locale şi organizaţiilor societăţii civile în guvernanţa învăţământului general în vederea democratizării vieţii şcolare şi creşterii culturii participării părinţilor în viaţa şcolii. Obiectivele proiectului: 1.        Modernizarea cadrului normativ-juridic al învăţământului general prin sporirea nivelului de participare a părinţilor, comunităţilor şi organizaţiilor societăţii civile în elaborarea, adoptarea şi implementarea deciziilor ce privesc educaţia propriilor lor copii. 2.        Eficientizarea mecanismelor instituţionale şi a procedurilor de racordare a ofertei educaţionale a învăţământului general la necesităţile beneficiarilor direcţi ai educaţiei − elevilor,
Detalii: TOATE PROIECTELE
Publicaţii
28.07.2017, 10:26
Experiențe internaționale de implementare a activității polițienești comunitare - publicație (versiunea romană)
Această publicaţie oferă o sinteză a practicilor de implementare a conceptului activităţii polițieneşti comunitare în Albania, Estonia, Letonia, Belgia şi Ucraina, precum şi o descriere generală a modului de abordare a acestui concept în cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Lucrarea se bazează pe prezentările participanţilor la conferința internațională „Activitatea polițienească bazată pe comunitate – cele mai bune practici europene”, desfășurată la Chisinau pe data de 15 martie 2017 în cadrul proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”, şi oferă un cadru de reflecţie, exemple de bune practici şi recomandări utile pentru dezvoltarea şi implementarea conceptului de activitate comunitară în Republica Moldova.
12.10.2016, 15:28
Extinderea accesului la o educație de calitate: obiective ambițioase, dar greu de atins. Studiu de politici educaționale
Scopul acestui studiu constă în identificarea cauzelor întărzierilor care se mai întâlnesc în modernizarea învăţământului general și elaborarea de recomandări ce ar contribui la accelerarea reformelor în educaţie.
21.09.2016, 16:44
Modernizarea și eficientizarea învățămîntului general, studiu
Această lucrare este publicată în cadrul Proiectului „Observatorul societăţii civile în domeniul educaţiei”, finanţat de către Fundaţiile pentru o Societate Deschisă prin intermediul Fundaţiei Soros-Moldova şi desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei
20.09.2016, 15:43
Moldova între Est și Vest: viziuni din Găgăuzia și Taraclia
Studiile au fost elaborate în cadrul proiectului "Moldova între Est și Vest: viziuni din Găgăuzia și Taraclia", realizate cu suportul financiar al Fondului pentru Drepturile Omului al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Țărilor de Jos și Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Romănia și Republica Moldova
Detalii: Toate publicaţiile
 
Barometrul Opiniei Publice
27.04.2017, 15:12
Barometrul Opiniei Publice, aprilie 2017
Detalii: Barometrul Opiniei publice
Chestionar
Sustineţi ideea stabilirii prin lege a obligativităţii participării la orice scrutin electoral?
Da
Nu
Nu ştiu
Arhiva
Abonare la noutăţi
Abonare      Dezabonare
 
 
Sus
Actualizat: 28.02.2018   //  Vizitatori: 1789941
Institutul de Politici Publice Prima ipp@ipp.md Contact Harta
Publicaţii   /   Anunţuri   /   Evenimente   /   Referinţe utile
Tel. (+373 22) 27 67 85, 27 67 86 / Fax. (+373 22) 27 67 86
Creat de Trimaran