RSS
Prima Pagina
Contact
Harta
 
 
Prima / Evenimente
Evenimente  
 
03.07.2017, 15:03
Încă trei localități au creat Consilii de securitate comunitară
Reprezentanții poliției, administrațiilor publice locale și societății civile din încă trei localități - Comrat, Ungheni și opt sate din raionul Cahul, au creat Consilii de securitate comunitară. Parteneriatele formate vin să creeze o relație de colaborare între poliție și comunitate bazate pe comunicare în dublu sens, fiind exprimate atât punctul de vedere al politiei cat și al comunității despre căile de îmbunătățire a climatului de ordine și siguranța.
 
07.06.2017, 14:39
Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din orașul Hîncești
Crearea parteneriatului între poliție și comunitate va spori siguranța publică în orașul nostru, a declarat primarul orașului Hîncești, Alexandru Botnari, în cadrul primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din orașul Hîncești, desfășurată astăzi 7 iunie, curent. La eveniment au participat reprezentanții poliției, administrațiilor publice locale, organizațiilor non-guvernamentale, etc.
 
25.05.2017, 13:26
Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din Sîngerei
Institutul de Politici Publice în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al MAI, realizează pe parcursul anilor 2017-2018 proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”, care are drept obiectiv consolidarea securităţii comunitare prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească comunitară.
 
19.05.2017, 16:29
A fost creat Consiliul de securitate comunitară în Otaci
Membrii societății civile, Administrației Publice Locale și Inspectoratul de Poliție Ocnița au creat Consiliul de securitate comunitară din Otaci, prima ședință al căruia a avut loc, vineri 19 mai 2017, în orașul Otaci.
 
06.04.2017, 11:47
Dezbateri publice: Implicarea părinţilor şi comunităţilor în definitivarea noului Cadru de referinţă al Curriculumului Naţional, 7 aprilie 2017, Zona Nord, Bălți
Proiectele noului Cadru de referinţă al Curriculumului Naţional şi ale Planurilor-cadru pentru învăţământul general au fost puse din nou în discuție. De această dată, dezbaterile publice au avut loc în orașul Bălți și au adunat reprezentanţii elevilor, părinţilor, cadrelor didactice şi celor de conducere din Zona de Nord a ţării. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Politici Publice și Ministerul Educaţiei.
 
16.03.2017, 15:13
Conferința internațională “Activitatea polițienească bazată pe comunitate – cele mai bune practici europene”, desfășurată miercuri, 15 martie 2017, la Chișinău.
Conferința internațională a fost organizată în cadrul proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA. Obiectivul general al proiectului este de a sprijini consolidarea securităţii comunitare prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească comunitară și procesul de reformă a poliției, având drept scop final de a crea modele şi practici de referinţă viabile pentru implementarea conceptului de activitate poliţienească comunitară la nivel național.
 
09.03.2017, 08:22
Dezbateri publice despre rolul elevilor, părinţilor şi comunităţilor în definitivarea noului Cadru de referinţă al Curriculumului Naţional pentru învăţământul general, 3 martie 2017, Zona Sud, Cimișlia
Participanţii la dezbaterile publice au analizat conceptele de bază şi structura noului Cadru de referinţă al Curriculum Naţional pentru învăţământul general, proiect de document aflat în curs de definitivare. Acesta are scopul să modernizeze educaţia din Republica Moldova prin implementarea completă a prevederilor Codului Educaţiei şi Strategiei Naţionale ”Educaţia 2020”.
 
14.02.2017, 15:31
Semnarea Memorandumului de colaborare între Inspectoratul General al Poliției și Institutul de Politici Publice, privind implementarea proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”
Astăzi, 14  februarie 2017, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari și directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie au semnat un Memorandum de colaborare privind implementarea proiectului „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare”. Obiectivul proiectului este de a consolida securitatea comunitară prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească și susținerea  procesului de modernizare a Poliției. Astfel, urmează a fi create modele de referinţă viabile pentru implementarea conceptului de activitate poliţienească comunitară la nivel național.  Proiectul vine să susțină
 
26.01.2017, 16:10
Conferința ”Rolul societății civile în promovarea principiilor nediscriminării”
La 25 ianuarie curent, a fost organizată conferința ”Rolul societății civile în promovarea principiilor nediscriminării”, dedicată rezultatelor implementării proiectului ”Consolidarea capacității sistemului național din Republica Moldova în vederea combaterii fenomenului de discriminare prin intermediul participării societății civile”.La conferință au participat Ian Feldman, Președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, Adrian Moraru, Director adjunct al Institutului de Politici Publice (România), reprezentanții Institutului de Politici Publice (Chișinău), reprezentanții ONG-urilor și administrațiilor publice locale din mai multe raioane ale țării.”Putem
 
Prima / Evenimente
 
Sus
Actualizat: 28.02.2018   //  Vizitatori: 1503669
Institutul de Politici Publice Prima ipp@ipp.md Contact Harta
Publicaţii   /   Anunţuri   /   Evenimente   /   Referinţe utile
Tel. (+373 22) 27 67 85, 27 67 86 / Fax. (+373 22) 27 67 86
Creat de Trimaran