RSS
Home Page
Contact
Sitemap
 
 
Home / Announcements / Atelier de lucru pentru jurnalişti privind realizarea anchetelor de presă despre banii publici şi auditul Curţii de Conturi
Atelier de lucru pentru jurnalişti privind realizarea anchetelor de presă despre banii publici şi auditul Curţii de Conturi
22.02.2013, 13:03
Text:
Print

Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Institutul de Politici Publice şi Curtea de Conturi organizează miercuri, 27 februarie, ora 14.00 un atelier de lucru pentru jurnaliştii interesaţi de tematica legată de corectitudinea şi transparenţa în utilizarea banilor publici.
 
Genericul atelierului: „Investigaţii jurnalistice pe subiecte ce ţin de eficienţa utilizării banilor publici şi implementarea recomandărilor Curţii de Conturi”.
 
În cadrul atelierului, jurnaliştii vor fi informaţi despre cum să lucreze cu rapoartele de audit ale Curţii de Conturi, pentru a realiza investigaţii binedocumentate. Experţii din cadrul Curţii de Conturi vor prezenta jurnaliştilor informaţii privind controalele şi specificul lucrului de verificare a corectitudinii utilizării banilor publici, aspecte problematice ce ţin de implementarea rezultatelor auditului Curţii de Conturi, carenţele de sistem, constatate în cadrul efectuării misiunilor de audit din 2012. De asemenea, jurnaliştii vor fi informaţi despre auditul bugetului de stat şi patrimoniului, auditul finanţelor din sectorul social, economiei naţionale, auditul sistemelor informaţionale, etc. Jurnalişti cu experienţă din cadrul Centrului de Investigaţii Jurnalistice vor prezenta detalii privind tehnicile de documentare şi obţinere a informaţiei în anchetele privind banii publici.
 
Pentru jurnaliștii interesaţi de realizarea anchetelor de presă despre banii publici şi eficienţă rapoartelor Curţii de Conturi,  Institutul de Politici Publice va anunţa un concurs de granturi pentru realizarea investigaţiilor jurnalistice. 
 
Atelierul se va desfăşura la Curtea de Conturi, pe adresa bd. Ştefan cel Mare 69, et.4, sala de şedinţe, cu începere de la ora 14.00.  
 
Jurnaliştii interesați sa participe la Atelierul de lucru „Investigaţiile jurnalistice pe subiecte ce ţin de eficienţa utilizării banilor publici şi implementarea recomandărilor Curţii de Conturi” trebuie sa confirme participarea la training până luni, 25 februarie, ora 15.00, la tel. 022 220844 sau la adresele c_cozonac@yahoo.com, nataporubin@gmail.com, persoane de contact Cornelia Cozonac, Natalia Porubin, Centrul de Investigatii Jurnalistice.  

 
Share in:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
Home / Announcements / Atelier de lucru pentru jurnalişti privind realizarea anchetelor de presă despre banii publici şi auditul Curţii de Conturi
 
top
Updated: 28.02.2018   //  Visits: 1790065
Institute for Public Policy Home ipp@ipp.md Contact Sitemap
Publication   /   Announcements   /   Events   /   References links
Phone. (+373 22) 27 67 85, 27 67 86 / Fax. (+373 22) 27 67 86
Made by Trimaran