RSS
Prima Pagina
Contact
Harta
 
 
Prima / Evenimente / Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din Sîngerei
Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din Sîngerei
25.05.2017, 13:26
Text:
Tipar

"Cea mai mare provocare ale proiectelor bazate pe comunitate este indiferența populației. De aceea sunt necesare programe  de lungă durată menite să combată indiferența oamenilor. În acest context,  implementarea activităților polițienești bazate pe comunitate ar putea fi acea platformă de colaborarea a poliției, primăriilor și oamenilor necesară pentru  redobândirea încrederii reciproce și intr-un final asigurarea siguranței localităților", a susținut vice-primarul orașului Sângerei, Maria Condorache la prima ședința a Consiliului de Securitate Comunitară al localității,  care a avut loc joi, 26 mai 2017, la Sîngerei. Scopul de constituire al Consiliului a fost crearea unui parteneriat în rezolvarea problemelor de securitate publică din  localitate, fiind aplicate principiile activității polițienești comunitare.

La rândul său, Șeful Inspectoratului de Poliție din Sîngerei, Reaboi Anatolie a menționat că forțele de ordine și-au propus să amplifice comunicarea cu cetățenii, pentru a capta încrederea populației și crearea relațiilor  de colaborare. "Ne propunem să realizăm pe pas permanent întrevederi cu cetățenii pentru a le prezenta activitatea poliției. Acestea încep chiar astăzi, în a doua jumătate a zilei fiind organizată Ziua ușilor deschise ale Sectorului de poliție Sîngerei,  iar locuitorii orașului au fost  invitați să afli - cine sunt polițiștii din sector, cum luăm legătura cu poliția, care sunt formele de colaborare cu  poliția, etc."

Totodată, în cadrul evenimentului a fost semnat Memorandumul de înţelegere privind cooperarea dintre Inspectoratul de Poliție, APL şi Institutul de Politici Publice  în vederea implementării proiectului de pilotare a activităţilor poliţieneşti comunitare.

Reamintim, că Institutul de Politici Publice în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al MAI, realizează pe parcursul anilor 2017-2018 proiectul „Promovarea implicării societăţii civile în consolidarea securităţii comunitare", care are drept obiectiv consolidarea securităţii comunitare prin promovarea implicării comunităţii în activitatea poliţienească comunitară. Proiectul este pilotat  în 6 localități ale țării: Hâncești, Sângerei, Ungheni, Comrat, Otaci și 8 localități din raionul Cahul (Postul de poliție Roșu al Sectorului de poliție nr.2, Zîrneşti). Proiectul este susținut financiar de către Departamentul de Stat al SUA.

 

 

 
Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
Prima / Evenimente / Desfășurarea primei ședințe a Consiliului de securitate comunitară din Sîngerei
 
Sus
Actualizat: 28.02.2018   //  Vizitatori: 1771504
Institutul de Politici Publice Prima ipp@ipp.md Contact Harta
Publicaţii   /   Anunţuri   /   Evenimente   /   Referinţe utile
Tel. (+373 22) 27 67 85, 27 67 86 / Fax. (+373 22) 27 67 86
Creat de Trimaran