RSS
Prima Pagina
Contact
Harta
 
 
Prima / Proiecte IPP / TOATE PROIECTELE / Noile frontiere in Europa de Sud-Est si impactul lor asupra stabilitatii in regiunea Initiativei Central Europene (ICE)
Noile frontiere in Europa de Sud-Est si impactul lor asupra stabilitatii in regiunea Initiativei Central Europene (ICE)
12.10.2002, 00:00
Text:
Tipar

Scopul proiectului este contribuirea la crearea bazei conceptuale a elaborarii unui program national de masuri, menite sa amelioreze regimul de functionare a frontierei de stat a Republicii Moldova.

Obiectivele proiectului sint urmatoare:

1. Evidentierea si formularea problemelor ce urmeaza a fi solutionate in vederea ameliorarii situatiei la frontierele Republicii Moldova.


2. Sensibilizarea societatii cu privire la influenta negativa a situatiei de la frontiera asupra situatiei social-economice din tara. Evidentierea aspectelor ce tin de pierderi la buget, restrictii de circulatie, securitatea nationala si securitatea persoanelor s.a.


3. Informarea societatii despre impactul negativ al regimului actual de functionare a frontierei asupra relatiilor cu tarile vecine, cele din Europa de Sud-Est si cu Uniunea Europeana.


4. Contribuirea la reducerea riscurilor la adresa securitatii si stabilitatii regionale prin stimularea:
- cooperarii transfrontaliere si internationale in diverse domenii intre reprezentantii ONG si ai structurilor guvernamentale;
- proceselor de combatere a criminalitatii organizate si transfrontaliere;
- combaterii coruptiei in Republica Moldova si tarile din regiune.

Studiile efectuate au permis sa fie evaluata starea actuala a frontierelor, si propuse unele actiuni menite sa sporeasca eficienta structurilor de control si gestiune a frontierelor, astfel ca frontierele sa nu mai fie instrumente de izolare de statele vecine, ci de cooperare internationala.

 
Plaseaza articolul in:
google Delicious Digg Yahoo Twitter Netvibes linkedin
 
Prima / Proiecte IPP / TOATE PROIECTELE / Noile frontiere in Europa de Sud-Est si impactul lor asupra stabilitatii in regiunea Initiativei Central Europene (ICE)
 
Sus
Actualizat: 28.02.2018   //  Vizitatori: 1656425
Institutul de Politici Publice Prima ipp@ipp.md Contact Harta
Publicaţii   /   Anunţuri   /   Evenimente   /   Referinţe utile
Tel. (+373 22) 27 67 85, 27 67 86 / Fax. (+373 22) 27 67 86
Creat de Trimaran