Atelierul de lucru „Raporturile dintre Curtea de Conturi şi Autorităţile Administraţiei Publice Centrale”
24.10.2013, 16:00

Institutul de Politici Publice și Curtea de Conturi a Republicii Moldova au desfășurat joi, 17 octombrie, un atelier de lucru cu genericul „Raporturile dintre Curtea de Conturi şi Autorităţile Administraţiei Publice Centrale”.

 

Scopul atelierului a fost de a analiza principalele probleme care împiedică creşterea nivelului de implementare a recomandărilor Curţii de Conturi şi de a identifica soluţii pentru consolidarea rolului auditului extern în formarea, administrarea şi întrebuinţarea resurselor financiare publice şi administrării patrimoniului public.

 

La eveniment au participat reprezentanți din Curtea de Conturi, din toate ministerele, precum și din Cancelaria de Stat, care au vorbit despre problemele cu care se confruntă la îndeplinirea hotărârilor Curții de Conturi. De asemenea, ei au făcut un schimb de opinii cu privire la metodele optime de colaborare dintre instituții pentru sporirea realizării cerințelor și recomandărilor din hotărârile și rapoartele Curții de Conturi atât pe dimensiunea cantitate, cât și pe dimensiunea calitate.

 

Atelierul de lucru a fost organizat în cadrul Proiectului „Recomandările Curţii de Conturi: Advocacy pentru transparenţa şi eficienţa utilizării banilor publici”, implementat de Institutul de Politici Publice în colaborare cu Curtea de Conturi a Republicii Moldova.

 

 

 

Tel (+373 22) 27 67 85, 27 67 86
Fax (+373 22) 27 67 86
Email : ipp@ipp.md
Copyright © 2022 Institutul de Politici Publice. Toate Drepturile Rezervate.