Comunitatea din Leova își va uni eforturile în consolidarea securității din orașul natal
Marți, 30 octombrie 2018, a fost semnat Memorandumului de Înțelegere între Primăria or. Leova, Inspectoratul Poliției Leova și Institutul de Politici Publice privind colaborarea în implementarea proiectului „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”.
Semnarea Memorandum a fost posibilă datorită deciziei de extindere a proiectului implementat de Institutul de Politici Publice în cooperare cu Inspectoratul General al Poliției în ianuarie 2017. Experiența acumulată și succesele obținute în comunitățile-pilot Sîngerei, Otaci, Hîncești, Ungheni, Cahul și Comrat au permis extinderea proiectului în alte patru localități – Leova, Soroca, Ceadîr-Lunga și Strășeni.
În cadrul evenimentului părțile au convenit asupra creării Consiliului de Securitate Comunitară a or. Leova care va întruni reprezentanți ai administrației publice locale, inspectoratului de poliție, instituțiilor de educație, asistență socială, voluntari, formatorii de opinie, organizațiile non-guvernamentale, reprezentanți mass-media, etc.
În opinia primarului or. Leova, Vitalie Gargaun ideea consolidării implicării comunității în soluționarea în comun a problemelor de securitate comunitară va fi una benefică pentru toți locuitorii orașului și va contribui la consolidarea comunității.
Memorandumul de Înțelegere și Regulamentul de activitate a Consiliului de securitate comunitară a or. Leova vor fi prezentate la următoarea ședință a Consiliului Local. Prima ședință a Consiliului de securitate comunitară a or.Leova este preconizată pentru finele linii noiembrie 2018.
Totodată, părțile au examinat propunerile privind Programul de granturi mici destinat organizațiilor societății civile din or.Leova care va permite implicarea mai eficientă a comunității în soluționarea celor mai importante probleme de securitate comunitară.
NOTĂ: Proiectul „Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare” a fost lansat la începutul anului 2017, și este realizat de către Institutul de Politici Publice în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție al MAI din Republica Moldova. Proiectul are o durată de trei ani și este susținut financiar de către Departamentul de Stat al Statelor Unite.